duminică, 14 decembrie 2008

Tariceanu la Antena3, dupa 4ani de mandat

Calin Popescu Tariceanu nu se gindea in urma cu 18 ani ca va face politica si ca va ajunge chiar premierul Romaniei, a marturisit-o la emisiunea lui Ion Cristoiu, pe Antena3.
De la asistentul universitar si baiatul influentat de gindirea liberala si masona a lui Dan Amedeo Lazarescu, la PNL AT pornit impreuna cu Dinu Patriciu pina la liderul de partid care a obtinut aproape 20% din vointa electoratului care a votat, drumul e lung si nu e simplu.
Calin Popescu Tariceanu a adus PNL in postura PSD ului cind era acesta in criza si obtinea 21% din optiunile electoratului, numai ca el a triplat masa de electori pentru partidul pe care il conduce.
PNL este un partid structurat in oglinda, ca organizatie, similar cu PSD ul dar pe cealalta parte a drumului, pe dreapta.
Ca organigrama e similar cu birou politic si focalizare pe regiuni de dezvoltare, poate si pentru ca multi liberali sunt nepesedisti, lumea politica romaneasca impartindu-se inca in pesedisti si cei care nu au avut loc in pesede.
Ca lider de partid, de la ce a pornit si la ce a obtinut, Tariceanu este un invingator. Periculos este ca partidul sau se poate descompune, va fi supus unei mari presiuni si va fi suficient de zgindarit la termopane.
A jucat in citeva vodeviluri reusite, de neuitat povestea cu papionul, de neuitat lupta de demitere a presedintelui Basescu, jocurile sale pe piata bursiera si contractul controversat legat de Portile de Fier, care este de pe vremea cind era ministru.
Omul Tariceanu a ramas un discret, cu toate cele 4 casatorii si o tinara nevasta, cu toata prietenia sa cu Dinu Patriciu, parca mai verde decit Traian Basescu, parca mai rezistent biologic si mai in putere, el pare sa mai aiba de pus virgule in actuala istorie pe care o traim, nu stiu daca neaparat imediat, adica in viitorii 4 ani, care vor veni.
Pe blogul sau, http://www.tariceanu.ro/ , postind la 14 zile dupa socul votului din 30 noiembrie:
'Un guvern PSD-PD-L, cu Theodor Stolojan premier, nu are cum să fie de dreapta. Va fi un Guvern de Stânga, poate mai de stânga decât a fost guvernul Năstase. Pe rând, vor găsi argumente pentru a renunţa la cota unică (desigur vor spune că nu renunţă la cota unică, ci doar că vor creşte impozitul pentru cei cu salarii foarte mari), vor introduce noi taxe, vor creşte rolul statului în economie. '
Teoretic si principial suna bine, numai ca vine criza, va fi greu si nu va fi simplu.
Nu toti au reusit sa se imbogateasca abracadabrant, nu toti au reusit sa devina importatori si nici sa aiba prieteni care sa pun ape picioare un grup de rafinare abandonat, statul trebuie inca sa dea pensii batrinilor care ne sunt parinti si nimeni nu se gindeste ca si noi, miine, vom ajunge sa avem nevoie de pensie.
Cred ca nici domnul Tariceanu nu s-a gindit ca exista un miine cind va fi nevoit sa fie si pensionar. Poate ca nu isi va pune problema medicamentelor caci are destul ca sa se trateze dar genunchiul acela lovit si operat, il va durea negresit, este in natura trairilor umane, indiferent de culoare sau orientare politica.

Niciun comentariu: