luni, 12 mai 2008

papusa sau printisor?

Inainte de succesurile tinerei politician fascianata de apoloboc, am citit despre tinarul rege roman care traieste ca un englez modest dar de clasa buna, fireste in Anglia.
Rod al dragostei dintre principesa mostenitoare si actorul devenit print, tinarul rege este iubitor al vietii, tinar si senin, nevorbitor de romana tocmai pentru a scapa de toxinele propagandei, ale indoielilor si Mioritei, nu stie nimic de Ceausescu si nu are complexe.
Tinarul rege a vazut lumea, Africa, zonele australe si alte coltisoare de pe pamint, fata de care Romania este ba un rai, ba o intrebare.
Aici, in tara, fetele fac altfel viata, vinul e bun, mincarea chiar si asa e departe de bucataria englezeasca, aerul ar merita sa fie mai curat si masinile ar merita sa nu aiba taxa de prima inmatriculare.
Aici mielul e mincat de lup fara garnitura de carbohidrati si lupul nu face lupus de atita trai urban si de lumina de la bec.
Tinarul rege stie putina romana, nu e trist si are sistemul lui de a filtra lucrurile, pentru ca parintii lui il iubesc romaneste, mama lui principesa si tatal sau principele actor, militar si blogger.
Tinarul rege creste in mod natural si subtil ca un rege dar nu ca un tiran, multi romani avuti sau cu bruma de stare isi cresc copiii ca tirani si cred ca isi cresc copiii ca pe niste printi.
La printese romanii au vocatie, fie ca sunt parintii din casa regala sau tarani de la coasa, fetele ajung sa fie printese in viata si vor fi companii incintatoare, bucurind cu prezenta pe cei in mijocul carora sunt.
Mai greu e pentru cei care isi cresc fetele ca pe papusi.
Papusile imbatrinesc si ele si la virste inaintate arata deprimant.
Toti romanii cred ca nu poti fi print daca nu ai fost inainte printisor, 'domn' insa, adica om cu Dumnezeu poti sa ajungi si daca parintii ti-au fost nevoiasi si ii sta fiecaruia la indemina, indiferent de numarul de fraze pe care il editeaza.

Niciun comentariu: