joi, 22 mai 2008

Cum ar fi daca Andrei Lisinchi nu ar participa la alegeri?

Am ajuns astazi la sediul de campanie a lui Andrei Lisinchi.
Acelasi om modest, asezat si discret, delicat si analitic, inconjurat de tineri, deschis oricaror ginduri si optiuni, cu un staff entuziast si focalizat pe presiunea enorma pe care o exercita pe piata electorala locala, Andrei Lisinchi ramine neschimbat.
Pentru ce face toate? Ce vrea de la viitor?
Intreprinderile sale lucreaza, el cauta ca un antreprenor neobosit nisa sa din viitor, orasul cred ca nu este la viteza pe care si-o doreste.
Analizele, sondajele si speculatiile sunt multiple.
Venind de la Braila unde abia acum oamenii au descoperit ca se poate, la Galati candidatura unui independent in 2008 este un act de adolescenta politica.
Echilibrul fortelor liberale si social democrate, simetria cu care ele ocupa pozitiile de forta, nu lasa loc nimanui care nu face parte dintr-o structura alternativa de putere si influenta.
Acest lucru este valabil si pentru Andrei Lisinchi, el a constientizat din timp si iata ca dimensiunile personalitatii sale au dus la rezervarea locului si rolului de locomotiva a PD L Galati.
Prezenta in competite a lui Marius Stan, Corneliu Mangalea si Razvan Avram duce la conumarea voturilor care ar fi polarizat catre Andrei Lisinchi.
Practic conflictul electoral este unul de generatii si de mentalitati, pensionarii sustin pe Dumitru Nicolae de teama ca pot fi neglijati si mai mult, ca pot fi abandonati, ca pot deveni expusi.
Andrei Lisinchi este omul care vine din strada, care s-a intilnit cu destinul, care a avut recompense de la Dumnezeu pe masura sacrificiilor, el este exponentul celor care sunt obligati sa stea la rind pentru putin sau nimic cu mult mai mult decit se cuvine sau mai au rabdare.
Tinerii sunt fara case, fara o munca sigura, fara un viitor stabil pe care sa se bazeze, ei ajuta la propasirea bancilor care fac profituri aberante pe munca lor, ei se simt nedreptati si fara viitor si nu au cum sa aiba baza in cei care au cladit sistemul de valori care pe ei ii elimina.
Tinerii insa gresesc pentru ca nu participa la vot, se izoleaza si se distanteaza de societatea care astfel e transformata de cei care poate nu au vocatia unui astfel de proces.
Marius Stan, Corneliu Mangalea, Razvan Avram pot reprezenta particularitatile dar nu fenomenul de masa trai ca nemultumire de tinerii care isi regasesc protestul tocmai in actul de participare al lui Andrei Lisinchi.
Andrei Lisinchi este reprezentantul celor care vor sa cistige, in timp ce electoratul matur se teme ca poate pierde precarele avantaje pe care inca le mai are.
Cum ar fi daca Andrei Lisinchi nu ar participa la alegeri? E ca si cum orasul nu ar avea tineri!

Niciun comentariu: